Maos siste dansare por Li Cunxin

Maos siste dansare por Li Cunxin

Titulo del libro: Maos siste dansare

Autor: Li Cunxin

ISBN: 9170018693

Li Cunxin con Maos siste dansare

Maos siste dansare por Li Cunxin.. Regístrese ahora para tener acceso a miles de libros disponibles para su descarga gratuita. El registro fue libre.

Drabbande "true-story"Maos siste dansare är en ”true-story” och en drabbande berättelse om ett unikt levnadsöde i en omvälvande tid. Rakt på sak återges ett stycke historia som inte bara handlar om dans, utan som också skildrar kommunistdiktaturen Kina i ett skede av förändring. Frågan om vad och hur mycket som egentligen är värt att offra för att få ägna sig helhjärtat åt sin konst ställs på sin spets, och kontrasterna mellan det kommunistiska Kina och den moderna västvärlden tydliggörs.

Samtidigt som ordförande Mao går ur tiden blir Li färdig dansare, och Kina börjar försiktigt öppna sina dörrar mot omvärlden. Li kommer till USA som utbytesstudent och förvånas stort över att väst inte alls är så depraverat som han har fått lära sig. Han bestämmer sig för att hoppa av. Efter stor dramatik hamnar Li på Houstonbaletten och blir så småningom dess stora stjärna.

Maos siste dansare har tryckts i ett trettiotal upplagor sedan den kom ut i Australien, där den låg i ett och ett halvt år på bestsellerlistorna. Den har sålts till över tjugo länder och i vår kommer långfilmen som baseras på boken att gå upp på biografer över hela världen.


Maos siste dansare är en modern saga. Li Cunxins historia är en andlöst spännande och mycket uppriktig anklagelseakt mot den råa kommunismen.” Katie Adie, BBC


  • Published on: 2011-06-14
  • Released on: 2011-06-14
  • Original language: Swedish
  • Dimensions: 7.01" h x 1.26" w x 4.37" l,
  • Binding: Paperback
  • 489 pages